zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Респивакс - имуностимулатор, подходящ за възрастни и деца



Респивакс - имуностимулатор, подходящ за възрастни и деца

Bulbio - платена публикация

През последните 20 години в резултат от бурното развитие на имунологията беше доказано изключителното значение на имунната система за предпазването на човешкия организъм от бактериални и вирусни заболявания. Разшифровани бяха редица механизми на естествената защита на организма и придобития имунитет. Във връзка с това се оформи ново направление в борбата със заразните болести – имуностимулацията.

Стимулирането на имунитета е най-физиологичният начин за борба със заразните болести, включително и грип и предизвиканите от него усложнения с бактериален произход.

Най-широко приложение в медицинската практика във връзка с това намират полибактериалните имуностимулатори, съставени от обработени по различен начин микроорганизми с най-голямо значение за възпалителни заболявания на дихателната и урогениталната система, устната лигавица и пародонта.

Тяхното действие в организма се основава на съдържащите се сложни химически комплекси – липополизахариди (ендотоксини), пептидогликани и др., които имат отдавна доказан имуностимулиращ ефект. Той се изразява в мощно стимулиране на неспецифичните механизми на имунната система.

Освен това неспецифично действие, свързано със стимулиране на различни механизми на естествения имунитет, полибактериалните имуностимулатори предизвикват защитен имунен отговор в човешкия организъм, насочен специфично към микробните видове, които влизат в състава им.

Те са много полезни при овладяването на разнообразните вирусни инфекции на дихателната система и особено тези предизвикани от грипния вирус тъй като успешно предпазват организма от развилите се поствирусни бактериални респираторни инфекции – ринити, фарингити, бронхити, бронхопневмонии, пневмонии и др.

Полибактериалните имуностимулатори имат важно място в профилактиката и лечението на грипа и последващите бактериални инфекции на дихателната система. Приемането им преди очакван грипна епидемия или подем на вирусните респираторни инфекции през есенно-зимния период представлява...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    лекарства    заболявания    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.